Endeavor прие основателите на българската компания Skapto

Георги Георгиев и Ангел Иванов са първите български предприемачи в глобалната мрежа от сектора на храните

Endeavor прие основателите на българската компания Skapto

Георги Георгиев и Ангел Иванов, създателите на най-голямата българска верига за гурме бургери - Skapto, заедно с още 15 предприемачи от 9 страни, ще получат подкрепа от международната менторска мрежа Endeavor, за да продължат успешното си развитие. Те бяха одобрени и избрани единодушно на 86-тия международен селекционен панел (ISP) на организацията в египетската столица Кайро, който се проведе от 13 до 15 март.

В Кайро създателите на Skapto са селектирани редом с предприемачи от общо 9 страни - Италия, Гърция, Испания, Нигерия, Египет и други. С Георги Георгиев и Ангел Иванов предприемачите, излъчени от българския офис на Endeavor, вече са 26, а компаниите - 16. Като част от мрежата на Endeavor, всички те получават достъп до експертизата на повече от 4000 бизнес лидери, консултанти и ментори от цял свят, както и до редица услуги, насочени към подобряването на стратегията за растеж и оптимизирането на бизнес процесите на ръководените от тях компании.

"Основната причина да искаме да станем част от Endeavor е, че осъзнаваме колко много имаме да учим и колко полезни ще са ни напътствията от правилните ментори, които откриваме в глобалната мрежа", сподели  Ангел Иванов, един от създателите на Skapto. "В процеса на кандидатстване разбрахме, че имаме доста повече какво да научим отколкото първоначално си представяхме. Също така станахме по-убедени, че Endeavor е правилното място за тази цел и това ни мотивира още повече", допълни другият основател на веригата - Георги Георгиев.

"Много сме щастливи, че най-накрая и нашият регион има качествен представител на гурме-бургер индустрията в Endeavor. Сигурни сме, че с мрежата и ресурсите на организацията, Skapto ще затвърдят позициите си на лидер на местния пазар", коментира Симона Николова, част от екипа на българския офис на Endeavor, подготвила компанията за представянето й в Кайро.

Skapto е най-голямата българска верига за гурме-бургери, приготвени изцяло ръчно. За момента Skapto разполага с три ресторанта с пълно меню в София и Пловдив, както и две по-малки локации, един камион за разнасяне на храна и две кухни за снабдяване с готова продукция.

Коментари: 0