Equinix откри нов център за данни в София за 19 млн. долара

Сградата ще се захранва със 100% зелена енергия

Equinix откри нов център за данни в София за 19 млн. долара
3806 ~ 2 мин. четене
Глобалната компания Equinix откри втория си център за данни в София на стойност 19 млн. долара. Той се намира в близост до първия и цели да подпомогне бизнеса да се адаптира по-бързо и лесно в дигитализацията и в трансформацията на IT инфраструктурата. 

Очаква се новото съоръжение да стимулира и играчите, искащи да разширят дейността си към Източна Европа и Близкия Изток и да осигури на компаниите взаимосвързаност с партньорите, лесно преминаване към облачни технологии и достъп до нови пазари по целия свят. 

Заедно с новия център за данни в София, Equinix вече разполага в Европа и Близкия Изток с общо колокационно пространство от повече от 240 000 кв. м. и предоставя достъп до водещи финансови, търговски, производствени и телекомуникационни пазари.

IBX центърът на стойност 19 млн. щатски долара е уникална от технологична гледна точка стоманобетонна сграда с много естествена светлина и дебели товароносими плочи. В първата фаза от изграждането си тя ще предложи на клиентите около 350 шкафа за оборудване с възможност да се добавят нови 1100 в следващите фази за кратко време. Инфраструктура с подобен мащаб ще бъде видяна за първи път у нас. 

Сградата ще се захранва със 100% зелена енергия – практика, наложена от първия център на Equinix в София от 2016 г. насам.

Новото съоръжение ще даде възможност на клиентите в региона да осъществят стратегията си за дигитална трансформация. Те ще имат достъп до над 52 пазара чрез Platform Equinix и най-свързаните центрове за данни в България и в световен мащаб. 

Според Global Interconnection Index, проучване, публикувано от Equinix, темпото на растеж на скоростта на взаимната свързаност (обменът на данни между компании извън публичния интернет) ще надмине това на интернет трафика почти два пъти, а обемът на обменените данни ще бъде 10 пъти по-голям до 2021 г. Взаимосвързаността в Европа се очаква да нараства с 44% годишно и да достигне през 2020 г. над 1450 терабайта в секунда. Това ще представлява повече от една четвърт (29%) от скоростта на взаимосвързаност в глобален мащаб.
Коментари: 0