Ердоган поиска анулиране на изборите в Истанбул

С мотива за нарушения

Ердоган поиска анулиране на изборите в Истанбул

Поддръжничка на Ердоган на митинг

Снимка: БТА

Партията на справедливостта и развитието (ПСР) на турския президент Реджеп Тайип Ердоган призова за анулиране на местните избори в Истанбул, съобщи телевизия Haberturk (Хабертюрк) на своя уебсайт днес, след като първоначалните резултати показаха, че опозицията е спечелила победа в града със съвсем малка разлика.

След гласуването в неделя ПСР представи възражения срещу резултатите, като заяви, че те са били засегнати от нередности.

Haberturk, без да цитира източници, заяви, че офисът на ПСР в истанбулския квартал Буюкчекмедже (Buyukcekmece) е обжалвала резултатите в местната избирателна комисия, с искане да анулира гласуването в целия град поради нелегалните регистрации на избиратели в областта.

Припомняме, че в неделя на местните избори партията на Ердоган загуби изборите в столицата Анкара, което беше очаквано, както и в най-големия турски град Истанбул, като там разликата между кандидатът на опозицията и на управляващите е едва няколко стотин бюлетини.

През изминалите дни беше направено и повторно преброяване на вота в Истанбул, което отново показа съвсем малък превес на опозиционния кандидат.
Коментари: 0