Ердоган с остри думи към ООН и новата глобална система

Според него мюсюлманският регион се използва като фураж в голямата игра

Ердоган с остри думи към ООН и новата глобална система

Снимка: БТА

Мюсюлманският регион се използва като фураж в голямата игра през последния период. Неговите ресурси са ограбени, а границите му – преначертани. Това заяви президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган в сряда на научна церемония в Анкара, цитиран от електронния ежедневник Yeni Safak.

Според него мюсюлманите са изтласкани в ъгъла на новата глобална система. „В този нов ред,на мюсюлманите се отрича правото им на собствено бъдеще, както и правото им на глас в бъдещето на човечеството“, добави Ердоган, цитиран от агенция „Фокус“. 

Що се отнася до петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН – Китай, Франция, Русия, Великобритания и САЩ, турският президент заяви: „Светът е по-голям от пет. Има 194 страни-членки, но имат ли изобщо 15-те временни членове някаква стойност. Нямат! Мислех си, че (СС) е създаден заради справедливостта? Не търсете справедливост в Съвета за сигурност на ООН, или в ООН, изобщо. Тя не съществува“.

Ердоган коментира още, че постоянния Съвет за сигурност на ООН няма нито един постоянен член от мюсюлманския свят, който пък е с население от 1.7 млрд. души. 
Коментари: 0