Фандъкова: София е сред 30-те града с най-голям икономически ръст през 2016 г.

Столичният кмет отдава растежа на големите инфраструктурни проекти

Фандъкова: София е сред 30-те града с най-голям икономически ръст през 2016 г.
3686 ~ 1 мин. четене
През 2016 г. София влезе в Топ 30 на най-бързо развиващите се градове от гледна точка на брутния вътрешен продукт (БВП). Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред „Дарик“. Според нея това се дължи на големите проекти, които бяха реализирани в столицата.

Тя добави, че е разговаряла с кмета на Талин, който е споделил опит за добрите практики, свързани с транспорта там. „Каза ми, че хората там ползват градския транспорт безплатно с идеята да се намали трафикът на автомобили и заедно с това да се допринесе за екологията. Изненадващо обаче изследванията не показват значително увеличение на пътниците в градския транспорт", коментира Фандъкова.

Кметът на Талин е похвалил управленския подход на софийския си колега за изграждане на метро, велоалеи, инвестиции в градския транспорт. „Цената на билета тук се увеличи, но по мое настояване се запази дори и намали цената на някои от картите за пътуване", припомни Фандъкова.

На въпрос каква ще бъде думата на 2017 г. , столичният кмет посочи „разум“.

„Имаме нужда от разум и отговорност както от страна на политиците, така и от страна на гражданите", коментира Йорданка Фандъкова.

Подкрепи Economic.bg