\"Търпение, ремонтът на Орлов мост ще е само 10 дни\"

Йорданка Фандъкова, кмет на София

\
Най-късно до 22 август очаквам да приключи ремонтът на "Орлов мост". При ремонт винаги има неудобства, това е най-натовареното кръстовище в София и е нормално заради затварянето на част от него да има задръствания. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по бТВ тази сутрин. Тя призова шофьорите да използват алтернативни маршрути и да бъдат търпеливи, тъй като ремонтът няма да отнеме повече от 10 дни.

Кметът напомни, че последният основен ремонт на бул. „Цариградско шосе” е правен преди 11 години и гаранционният срок отдавна е изтекъл. Настоящият ремонт ще струва на общината 300 хил. лв. Настоявам да се работи бързо, но не за сметка на качеството, каза още Фандъкова.

Срокът за ремонта на бул. „Прага” беше удължен заради подмяната на ВиК мрежата, обясни още кметът. Булевардът трябваше да бъде отворен от днес – 15 август, но вчера от Столичната община обявиха, че промените в движението са в сила до 7 септември. Надявам се все пак ремонтът да приключи до края на месеца, допълни Фандъкова.

В момента общината не може да спре строителството на небостъргачи в София и затова са предложени законови промени, коментира още тя.

Фандъкова допълни, че тече процедура за закупуване на още 120 газови автобуса в София, а догодина се очаква и покупката на електробуси.
Коментари: 0