Фараж поиска участие в преговорите за Brexit

Партията му победи на евровота във Великобритания

Фараж поиска участие в преговорите за Brexit
Найджъл Фараж, лидерът на Партията на Брекзит, поиска участие в преговорите за Brexit. Това се случи след като новата му партия, която съществува само от 2 месеца, победи на изборите за Европейски парламент във Великобритания.

Той предупреди, че ще обърне британската политика с главата надолу, ако му бъде отказано участие в преговорите за излизане на Великобритания от Европейския съюз. 

"Ние би трябвало да сме част от екипа сега, това е съвсем ясно", каза лидерът на Партията на Брекзит. 

Според него Великобритания трябва да напусне на 31 октомври, когато изтича сегашният краен срок за постигане на съгласие в британския парламент по споразумение за Brexit. Фараж предпочита излизане без сделка. 

"Ако не напуснем на този ден, можете да очаквате Партията на Брекзит да повтори тази изненада на следващите общи избори", заяви той.

Фараж спечели, възползвайки се от вълната на недоволство от провала на британската министър-председателка Тереза Мей да изведе Великобритания от ЕС. Никой британски лидер не би допуснал Фараж до преговорите за излизане на Великобритания от ЕС, но неговата доказана способност да привлича поддръжници на Брекзит както от Консервативната партия, така и от Лейбъристката партия, ще затвърди убеждението на водещите консерватори, борещи се за мястото на Мей, че трябва да се стремят към по-решително скъсване с ЕС, отбелязва Ройтерс.
Коментари: 0