Брюксел приема харта за нощния живот

Те са описани в документ, който вече има подкрепата на 15 компании

Брюксел приема харта за нощния живот

Снимка: Economic.bg

Бурният нощен живот в европейските градове се отразява положително на търговията и местната икономика, но не и на хората, които живеят в близост до райони, посещавани от много туристи. В белгийската столица има повече от 1800 ресторанти, барове и дискотеки, пише европейският портал за градове и граждани TheMayor.eu

Това е една от причините за разработването на харта за нощния живот в града. В документа се определя рамка за активностите в малките часове на нощта, а собствениците на нощни заведения доброволно се ангажират с неговите принципи. Очакванията са придържането към правилата да подобри имиджа на сектора.

Документът от 20 страници предвижда ограничаване на агресивно поведение, на дискриминацията, нарушаване на обществения ред и дефинира конкретните мерки, предприети от общинската администрация, свързани с информирането, повишаването на осведомеността и оценка на ефектите от документа.

В деня на представянето на Хартата кметът на Брюксел Филипе Клоуз подчерта важността на документа. по думите му вече 15 предприятия вече са заявили подкрепата си за Хартата. 
Коментари: 0