Фермери спестяват пари от промоционалните условия по кредитите на \"Агрион Финанс\"

Специализираната компания обяви 2.9% лихва за първата година по време на „БАТА АГРО“

Фермери спестяват пари от промоционалните условия по кредитите на \
912 ~ 3 мин. четене
Автор: Агрион Финанс

Над 5600 евро ще е положителният финансов ефект за земеделските производители, които изтеглят ипотечен кредит на преференциална лихва от „Агрион Финанс“. Компанията въведе промоционални условия за универсалния си ипотечен кредит в евро по време на изложението „БАТА АГРО“,  което се провежда в Стара Загора от 15-18 май. Всички желаещи могат да кандидатстват за заем с 2.9% лихва за първата година. Специалните условия важат за кредити до 100 хил. евро, като минималният срок на заема е 5 години. След промоционалните 12 месеца, колкото е и гратисния период за плащане по главницата, лихвата до края на периода е 8,5%“, уточниха от „Агрион Финанс“. Това спестява на кредитополучателите сериозни суми, които могат да достигнат 5600 евро, изчислиха експертите на „Агрион“.


За да се възползват от преференциалните условия, земеделските производители, които посетят щанда на „Агрион“ по време на международното изложение, ще получат специален промо код, с който  ще могат да кандидатстват за финансиране във всеки един от регионалните офиси на компанията. Офертата е валидна до 18 юни 2018 г., казаха от компанията, която е дъщерна на лидера в управлението на земеделски активи „Агрион Инвест“.

Като обезпечение на кредита фермерите могат да използват собствената си земеделска земя или други недвижими имоти, като процентът на финансиране може да достигне до 80% от размера на пазарната оценка на  поземлените активи. Това е един от най-високите проценти финансиране на пазара на земеделски кредити в момента, твърдят пазарни анализатори. Друго сериозно улеснение за фермерите е, че остойностяването на земята е напълно безплатно за кредитополучателя и се извършва от експертите на  компанията. Това спестява допълнителни разходи и време на кредитополучателите. Пълните условия по ипотечния кредит и останалите възможности за финансиране може да се открият на адрес http://agrion.bg/bg/finance. Експертите по кредитни услуги, които са на щанда на „Агрион“, са готови да разяснят на всички желаещи възможностите, които кредитът осигурява, както и процеса за кандидатстване и одобрение.

 „Целта ни е да осигурим лесен и прозрачен достъп на малките и средни производители, които често не могат да отговорят на сложните изисквания на големите банкови институции, казаха от „Агрион Финанс”. Според тях осигуряването на адекватно финансиране ще стимулира целия отрасъл и доведе до по-ефективно и модерно земеделие, а самите стопани ще бъдат по-конкурентни на пазара.

Поради тази причина компанията максимално е опростила процеса по отпускането на заеми. Не се изисква откриването на допълнителни сметки, застраховки, въвличането на поръчители и съдлъжници. Няма изискване и за разработка на  подробни бизнес планове, отчети и анализи. Кандидатстването е без такса ангажимент и такса за разглеждането на документи. На практика фермерът дължи нищо преди да е сигурен, че ще получи желаното финансиране. Няма дори разходи за оценка на обезпечението.

Покупката на земя е сред най-честите мотиви за тегленето на кредити от фермерите. Земеделските стопани често теглят заеми и заради закупуването на земеделска техника или за капиталови разходи. Това става ясно от проучване на нагласите на земеделските производители, направено от „Агрион“. Част от фермерите, обаче, не могат да отговорят на сложните изисквания на големите банкови институции и все по-често търсят алтернативни източници на финансиране в лицето на специализираните кредитни дружества, където процедурите са максимално опростени, а сроковете са значително по-кратки. Според изследването на „Агрион“ всеки трети земеделски производител е склонен да ипотекира земята си, за да вземе кредит, който да обезпечи бизнеса му. Жителите на столицата и другите големи градове са по-склонни да теглят заеми, като най-активни са земеделците между 35-44 години, които разчитат на механизирана обработка на земята и следват най-новите тенденции в земеделието.

Коментари: 0