Ferrari Land открива през 2017 г.

Инвестицията в испанския курорт е 100 млн. евро

Ferrari Land открива през 2017 г.

Нов тематичен парк Ferrari Land ще приеме първите си посетители на 7 април 2017 година. Това става ясно от съобщение на администрацията на парка. Той е част от Порт Авентура - най-големият атракционен парк в Европа, който се намира в южната част на Барселона.

„Откриването на Ferrari Land през април другата година ще е следващата стъпка, която да укрепи позициите на PortAventura като водещо туристическо направление, което предлага посещаването на 3 тематични парка в един курорт.”PortAventura World Parks & Resort се превръща в уникално място за отдих, съчетаващо истинския дух на PortAventura с отличителните черти на бранда Ferrari”, заяви главния мениджър на парка Джовани Кавали.

Територията на парка е 60 000 кв. м и той ще бъде пълен с атракции за любителите на знаменитата автомобилна марка на всички възрасти.

Основната атракция на парка е вертикален ускорител. Той два пъти бие предварително поставения рекорд като печели титлата за най-висок (112 м) и най-бърз (0-180 км/ч за пет секунди) сред тези в Европа. Ще има F1 симулатори за възрастни и деца, както и спирка за смяна на гумите.

Паркът ще отдаде почит не само на марката, но и на ролята й като символ на италианския гений. Миниатюрна Италия ще включва забележителни сгради от град Маранело, фабриката на Ferrari, както и копия на великите паметници на италианската архитектура. Тази препратка към темата за италианска и средиземноморска култура се свързва с останалата част на курорта, особено с парк Порт Авентура и неговата зона, посветена на Средиземноморския регион (Mediterrania).

Ferrari Land е най-големият проект в историята на курорта Порт Авентура с инвестиция от 100 милиона евро. След като Ferrari Land отвори врати за гостите, PortAventura World Parks & Resort очаква да привлече 5 милиона посетители годишно.

Коментари: 0