Филипински остров бе обявен за най-добрия в света

Сиаргао е непопулярно име сред тропическите дестинации, но именно това е допринесло да се съхрани почти недокоснат от човека

Филипински остров бе обявен за най-добрия в света
7014 ~ 1 мин. четене
Когато стане дума за най-красивите и спокойни острови в света, обикновено се визират дестинации като Таити, Бора Бора, Бали и Хавай. Тази година обаче читателите на Conde Nast Traveler са избрали филипинският остров Сиаргао за най-добрия в света, пише Business Insider.

С население от около 200 хил. души и усещане за отдалеченост и недокоснатост от цивилизацията, Сиаргао привлича посетители от целия свят с девствените си бели плажове, отлични условия за сърфиране и спокойната, тропическа атмосфера.

Островът е с 437 квадратни километра площ. Той няма международно летище, затова повечето туристи първо летят до филипинската столица Манила, след което се отправят на близо 2.5-часово пътуване до острова с витлов самолет.

Въпреки че пътуването е дълго, когато се видят белите плажове на Сиаргао и кристално сините води покрай тях, е лесно да се разбере защо островът привлича посетители от близо и далеч.

С население от около 200 хил. души дестинацията все още си запазва чувството на отдалеченост и недокоснатост от човека, което много от популярните тропически дестинации вече са загубили заради процъфтяващия туризъм на територията им.

Сиаргао е известен като отлична дестинация за сърфиране, но има още много какво да предложи. Туристите могат да разгледат зашеметяващите скални басейни, които се образуват след приливите на Магпупунго – друг остров в Сиаргао.

Дори залезите, които могат да се видят от острова, допринасят за по-приятното изживяване на посетителите.
Коментари: 0