Френската BIC продължава да се развива в София

Компанията откри своя финансов център преди година и предвижда да удвои персонала си в България до края на 2021 г.

Френската BIC продължава да се развива в София

Снимка: МИ

2384 ~ 2 мин. четене
Антония Симова Автор: Антония Симова

Френският гигант в производството на химикалки, запалки и самобръсначки Societe BIC продължава да се развива в София, съобщават от българския филиал. Той беше открит преди почти година и в него вече работят 100 души.

Планът на компанията е да създаде екип от 230 души до края на 2021 г. Наемането на хора за работа в „БИК Сървисис София“ ЕООД продължава за различни позиции, на различни нива и с различни изисквания. От офиса в София се извършват административни дейности в сферата на финансите, счетоводството, обслужването на транзакции, както и на клиенти от Европа.

Първоначалната инвестиция на компанията в българския офис бе в размер на 1.5 млн. евро, като ръководството прогнозира постигане на 9 млн. евро оборот годишно. Дали инвестицията ще бъде увеличена след време, до голяма степен зависи от успеха на сегашния обхват от услуги.

Засега се движим с добро темпо, което до голяма степен се дължи на високото ниво на подготовката на кадрите в България“, коментира за Economic.bg Георги Менев, директор България в BIC Services Sofia.

Разбира се, коронавирусът преобърна статуквото на работата в офисите, както и на провеждането на интервюта за работа. Това не подминава и българския офис на френската компания.

От момента на появата на Covid-19 в България екипът ни мина изцяло в дистанционен режим на работа и в продължение на три месеца това беше нормата. От юни прилагаме смесен модел, при който една част от екипа работи дистанционно, а друга – от офиса. Този модел предлага най-добрия баланс между нисък риск за хората, работещи в офиса поради голямото пространство, с което разполагат и възможността да поддържат дистанция, и възможност екипите да се сработват, да се стиковат и да допринасят за създаване на корпоративна и екипна култура, обясни Менев.

В първите месеци на пандемията пък подборът на кадри се е осъществявал единствено онлайн. Въпреки неудобствата от това, „се справихме перфектно и изграждането на екипа ни не се забави по никакъв начин“, допълват от компанията.

Въпросът за големите инвеститори, които планират мащабни проекти с висока добавена стойност в България, още веднъж бе отворен с избора на Microsoft да влее 1 млрд. евро в гръцката икономика. Според Менев България обаче спечели инвестицията на Societe BIC заради добрата си икономическа среда и местния талант.

Тук има висококвалифицирани, интелигентни хора с многообразни умения и езикови познания. Не на последно място, фактор е и благоприятната локация на страната ни“, коментира Менев.

Благодарение на инвестицията миналата седмица финансовият център за споделени услуги на Societe BIC в София получи и сертификат клас „А“ от министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

Подкрепи Economic.bg