\"Финансовите експерти на ГЕРБ овладяха кризата КТБ\"

Беше постигнато забележително стабилизиране на финансовия сектор, отбеляза Цветан Цветанов

Цитат на деня:

\
3728 ~ 2 мин. четене

Благодарение на финансовите експерти на ГЕРБ, правителството успя да овладее кризата КТБ, която бушуваше месеци наред заради пагубното бездействие на предишното правителство. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация пред Парламента.

„Беше постигнато забележително стабилизиране на финансовия сектор. Правителството и парламентът успяха да осигурят работещ механизъм, чрез който вложителите в банката получиха гарантираните си по закон влогове и обществото беше успокоено. Успоредно с това бяха предприети действия срещу опитите за разграбване на активите на КТБ“, каза още Цветанов, цитиран от БГНЕС.

По думите му е недопустимо да се говори за реформи и развитие, а „същевременно да не можем да предприемем устойчиви мерки за почистване на речните корита и хиляди български граждани да бъдат заливани при всеки обилен валеж“. Той посочи, че от ГЕРБ са подготвили промени в Закона за водите, с които „държавата ще създаде контролни механизми за наблюдение, контрол и адекватна реакция при нужда по всички водни съоръжения в страната“, добави той.

ПГ на ГЕРБ ще предложи създаването на парламентарна комисия за промени в Конституцията, каза още Цветанов в декларация по време на първото заседание на Народното събрание след великденските празници.

Той подчерта, че голямата тема за националната сигурност в страната има много лица. Най-чувствителна за хората е битовата престъпност и трябва да се работи активно срещу нея. „Засили се общественият интерес за преодоляването на корупцията по висшите етажи на властта. Затова е необходимо държавата да има работещи системи за превенция и противодействие на посегателството и гарантирани чрез добра законова рамка. Ето защо, ще продължим работата по закони, касаещи сектор Сигурност“, заяви бившият вътрешен министър.

„В същото време ГЕРБ ще подкрепи представената от правителството визия за съдебна реформа, защото тя е в основата на функционирането на цялата държава“, обяви Цветан Цветанов. „Ще предложим комисия за промени в Конституцията“, заяви депутатът.

По думите му ще се търси политически и обществен консенсус относно социалната тема. „По отношение на социалната политика не бива да се стремим единствено да догонваме и само частично да компенсираме социалните нужди на хората. Добрата социална политика е нещо друго – стратегия за авансова грижа на населението и преодоляването на остри социални проблеми.

Той уточни, че ГЕРБ ще работят за изграждането на трайни политики в здравния сектор. „Като отговорен коалиционен партньор ще дадем нашата принципна подкрепа за реформи в здравеопазването“, заяви той. 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg