Фирма от Русе ще шие дрехи за Escada

\"Аристон С\" ще увеличи персонала с 25% и ще вдигне заплатите

Фирма от Русе ще шие дрехи за Escada
6458 ~ 1 мин. четене
Шивашката фирма от Русе "Аристон С" започва през март да произвежда облекла за премиум модната марка Escada. Германската компания сама потърсила контакт с "Аристон С" благодарение на дългогодишното сътрудничество на русенската фирма с друг голям моден бранд - Hugo Boss. С това се очаква персоналът да се увеличи с 25% в производствената база в Русе, съобщи управителят на предприятието Николай Синабов пред "Капитал".

"Аристон С" изнася около 70% от продукцията си. Предприятието шие дамска мода на ишлеме за Hugo Boss от пет години и от март - рокли и сака за Escada, но има и собствени брандове. 

Една от известните марки, които тръгват от русенския цех, е Bobo Zander, произвеждана съвместно с едноименната италианската компания, но собствена търговска марка на "Аристон С". 

В България компанията има 13 магазина в София, Русе, Несебър, Перник и Кюстендил, повечето брандирани като Bobo Zander.

Русенското предприятие е собственост на Борис и Стефка Синабови. Производствената база на "Аристон С" в града е с размер 11 хил. кв.м и в нея са заети близо 300 души, а благодарение на сътрудничеството с Escada ще бъдат наети още 70 висококвалифицирани служители, обясниха от дружеството. 

Това ще даде възможност на русенското предприятие да увеличи възнаграждението на служителите си, възможно е разширяване на производствения капацитет на компанията в рамките на собствения ѝ имот, допълва Николай Синабов.

За 2014 г. компанията отчита приходи от близо 6.2 млн. лв., печалба от 850 хил. лв. и 345 служители, показва справка в Търговския регистър. 
Подкрепи Economic.bg