Фирма от Русе ще шие дрехи за Escada

\"Аристон С\" ще увеличи персонала с 25% и ще вдигне заплатите

Фирма от Русе ще шие дрехи за Escada
Шивашката фирма от Русе "Аристон С" започва през март да произвежда облекла за премиум модната марка Escada. Германската компания сама потърсила контакт с "Аристон С" благодарение на дългогодишното сътрудничество на русенската фирма с друг голям моден бранд - Hugo Boss. С това се очаква персоналът да се увеличи с 25% в производствената база в Русе, съобщи управителят на предприятието Николай Синабов пред "Капитал".

"Аристон С" изнася около 70% от продукцията си. Предприятието шие дамска мода на ишлеме за Hugo Boss от пет години и от март - рокли и сака за Escada, но има и собствени брандове. 

Една от известните марки, които тръгват от русенския цех, е Bobo Zander, произвеждана съвместно с едноименната италианската компания, но собствена търговска марка на "Аристон С". 

В България компанията има 13 магазина в София, Русе, Несебър, Перник и Кюстендил, повечето брандирани като Bobo Zander.

Русенското предприятие е собственост на Борис и Стефка Синабови. Производствената база на "Аристон С" в града е с размер 11 хил. кв.м и в нея са заети близо 300 души, а благодарение на сътрудничеството с Escada ще бъдат наети още 70 висококвалифицирани служители, обясниха от дружеството. 

Това ще даде възможност на русенското предприятие да увеличи възнаграждението на служителите си, възможно е разширяване на производствения капацитет на компанията в рамките на собствения ѝ имот, допълва Николай Синабов.

За 2014 г. компанията отчита приходи от близо 6.2 млн. лв., печалба от 850 хил. лв. и 345 служители, показва справка в Търговския регистър. 
Коментари: 0