Фондовите пазари със спад след слабите данни от Китай

Петролът и златото отстъпват

Фондовите пазари със спад след слабите данни от Китай

Валутен пазар

Еврото се търгуваше без сериозни изменения спрямо щатската валута на нива около 1.1005. Вниманието на пазарните участници сега е насочено към срещата на Европейската централна банка, което ще се проведе в четвъртък. На него ще стане ясно дали институцията ще въведе нови стимули или ще остави паричната си политика без промяна.

Йената поскъпна с около половин процент спрямо долара. Японската валута се възползва от статута си на убежище след слабите търговски данни от Китай. Двойката USD/JPY се търгува на нива от 112.53.

Австралийският долар се повиши спрямо щатската валута с 0.15% до 0.7425. Другите стокови валути реализираха спад, притиснати от поевтиняването при петрола. Канадският долар спадна с 0.6 на сто докато новозеландският се понижи с малко над 0.3%

Доларовият индекс, който представя изменението на щатската валута спрямо кошницата от шест основни валути се повиши леко с 0.08% до 97.21.

Лихви

Лихвите по облигациите приключиха деня с понижение, повлияни от силната сесия в Япония. Доходността по 10- годишните британски облигации приключи търговската сесия с понижение от 9.5 базисни пункта или 1.38%. В същото време 10- годишните американски облигации затвориха с понижение от 5.6 базисни пункта.

Суровини

Въпреки че завърши с понижение от половин процент, златото успя де се задържи над 1200 долара за тройунция. Благородният метал се търгуваше в диапазона 1260-1280 долара.

Сред благородните метали най-лош резултат имаше среброто. Металът спадна с почти 2% до 15.37 долара.

Платината се понижи с 1.35%, достигайки 977 долара за тройунция.

Медта завърши търговията със спад от 2%. Негативно влияние оказаха лошите данни за търговията в Китай, поради което цената падна до 221 долара.

Петролът завърши сесията на червена територия със спад от малко над 4 на сто. Черното злато се понижи до 36.40 долара. Сорт Брент пък поевтиня с 2.18% до 39.65 долара за барел.

Капиталови пазари

Фондовите пазари от двете страни на океана приключиха на червена територи. Основна причина за негативното представяне бяха публикуваните по-рано данни за китайската търговия.

В Европа най-зле се представиха Dax и FTSE 100, които се понижиха с 0.9%. Euro Stoxx 50 поевтиня с 0.6%.

В САЩ водещите индекси също завършиха на червено. Най-слаб резултат имаше Nasdaq – спад от 1.3%, следван от S&P 500, който загуби 1.1 % и Dow Jones с 0.6%.

Коментари: 0