\"Лада\" кризисно сменя директора

Пазарните условия създават „несигурност” в съществуването на концерна

\
336 ~ 1 мин. четене
Кризисни рокади в "АвтоВАЗ". Изпълнителният директор на най-големият руски автомобилен производител Бо Андерсон ще напусне поста си. Това гласи съобщение на компанията, в която мажоритарен дял има концерна „Рено-Нисан”, цитирано от ТАСС и АФП, цитирано от БГНЕС. 

Производителят на автомобилите „Лада” е сериозно засегнат от икономическите проблеми на Русия, като загубите на предприятието се утроиха през 2015 година. 

Според съобщението на компанията Андерсон „планира напускането си”. Бордът на директорите на „Автоваз” ще се срещне на 15 март, за да избере негов наследник, който да въведе „реорганизацията в нова фаза на изпълнение”, гласи още комюникето. 

През февруари автомобилният производител обяви, че пазарните условия създават „несигурност” в продължаването на съществуването на концерна. 

Базиран в град Толиати, на крайбрежието на река Волга, „Автоваз” дава работа на 44 000 души, като тази цифра не включва дистрибуторите и снабдителите на компанията. От 1966 г. завода произвежда различните модели на добре познатите автомобили „Лада”. 

От 2013г. мажоритарен дял в притежанието на концерна има „Рено-Нисан”, а заводите произвеждат автомобили като „Рено Логан” и „Нисан Алмера”.
Подкрепи Economic.bg