Франсоа Оланд е държавният глава с най-нисък рейтинг от 1958 г.

Президентските избори във Франция са следващата година

Франсоа Оланд е държавният глава с най-нисък рейтинг от 1958 г.

Оценката на доверие към френския президент Франсоа Оланд е достигнала рекордно ниско ниво, пише днес френският вестник Le Figaro.

Според проучването на TNS Sofres към днешна дата рейтингът на президента е 12% и това е най-ниската оценка за френски държавен глава в историята на извършването на такива проучвания от компанията.

Само преди два месеца рейтингът на френския президент също бе паднал до рекордно ниски нива. Тогава френски медии отново припомниха, че според изчисления, нито един от предшествениците на Оланд в историята на Петата република, създадена във Франция през 1958 г., не е имал такава степен на неодобрение за година преди президентските избори.

Сред причините за недоволство от президента респондентите споменават липсата на резултати в икономическата и социалната политика, високите данъци и прекалено голямото внимание към бежанците.

Президентските избори ще се проведат във Франция през следващата година. В последно време доверието в Оланд постоянно намалява, напомня вестникът.

Коментари: 0