Французин съди бившия си работодател за \"скучна работа\"

Той иска обезщетение от 360 000 евро

Французин съди бившия си работодател за \

Французин се опитва да осъди своя бивш работодател, козметичната компания Interparfum за 360 000 евро за „скучна работа”, пише The Telegraph. 44-годишният парижанин Фредерик Дезнард обвинява Interparfum за това, че фирмата го е лишила от ръководни позиции и четири години е извършвал „неописуемо скучни задачи.”

Според него, тази работа го е довела до множество здравословни проблеми: епилепсия, язва, проблеми със съня и депресия. "Изпаднах в депресия. Срамувах се да ми плащат за това, че не правя нищо", - казва Дезнард.

Той е уволнен през 2014 г. след седем месеца отпуск заради болест. Сега Фредерик Дезнард изисква от компанията да му плати глоба, да му компенсира отпуска и да му даде обезщетение за пропуснати възможности в работата.

Въпреки това, Джин Филип Бенисан, адвокат на компанията заяви, че има сериозни противоречия в твърденията му, за които той не притежава "никакви доказателства". По думите му, през четиригодишния си период на работа французинът никога не е споменавал, че му е скучно по време на работа.

Коментари: 0