Френската Latecoere създава 700 работни места край Пловдив

Компанията произвежда врати за най-големите производители на самолети

Френската Latecoere създава 700 работни места край Пловдив
Френската индустриална компания Latecoere, която произвежда компоненти и системи за най-големите производители на самолети – Airbus, Boeing, Dassault и Embraer, планира да започне производство край Пловдив. Това бе потвърдено пред Bloomberg TV от Стефан Дьолае, президент на Френско-българската търговска и индустриална камара. Инвестицията трябва да открие 700 нови работни места.

Базираната в Тулуза компания има заводи в Бразилия, САЩ, Мароко, Тунис, а в Европа е представена във Франция, Германия и Чехия.

През юни компанията обяви стратегически план за преструктуриране 2020, който предвижда инвестиции в страни с по-ниски разходи за труд и закриване на 236 работни места във Франция. Целта на програмата с инвестиции от 100 млн. евро е възстановяване на конкурентоспособността на компанията.

„Като цяло 2016 г. беше много позитивна“, каза Стефан Дьолае. По неговите думи всички макроикономически показатели са в зелено, но проблем може да се окаже политическата несигурност и нестабилност, която се появи в България след оставката на правителството.
Коментари: 0