Гърция е най-лошата държава в ЕС за младежите

Безработицата, застаряващото население и пенсионните разходи са сред причините за това

Гърция е най-лошата държава в ЕС за младежите
3650 ~ 1 мин. четене

Гърция е най-лошата страна в ЕС за младите хора. Предупреждава се, че нещата могат да станат дори още по-лоши, ако не се предприемат действия в най-скоро време. Това сочи изследване на британски експерти от Intergenerational Foundation, предаде в. Kathimerini.

Високото равнище на младежка безработица, бързо застаряващото население на страната и пенсионните разходи са причините поради които гръцката младеж е в по-лошо положение от тази в останалите страни членки на ЕС. Тя е на много по-ниска позиция в сравнение с другите 27 страни от Съюза в 13 социални и икономически показатели.

„Тези данни трябва да са аларма за политиците. Младото поколение е систематично лишавано от предимства. Не можем да очакваме младите да носят тежестта на застаряващото население, ако не им дадем образованието, уменията и възможностите, които са им нужни да станат икономически активни граждани.

В интерес на всички е да се постави приоритет на разходите за младежите“, заяви Ангъс Хентън, съосновател на базираната във Великобритания фондация.

Подкрепи Economic.bg