Гърция може да се сдобие с 1000 биткойн автомати

Те ще бъдат позиционирани в различни точки на страната

Гърция може да се сдобие с 1000 биткойн автомати
668 ~ 1 мин. четене

Гърция е на път да получи 1 000 биткойн автомати от партньорството си с единствената в страната биткойн борса BTCGreecе и Cubits, пише Business Insider. Инсталацията на банкоматите ще позволи на потребителите да обменят пари в биткойни. Това ще повлияе върху нарастващия интерес на гърците към биткойна, особено по време на финансовата криза.

В момента, гърците не могат да теглят повече от 60 евро на ден. Също така не им е позволено да местят парите си в сметки на чуждестранни банки.

Въпреки че е невъзможно да се каже точно колко, интересът към криптовалутата в Гърция е нараснал значително, тъй като властите нямат достъп до нея, а може да бъде прехвърляна от всяко свързано с интернет устройство.

През последните месеци големите борси за биткойн отчитат значителни постъпления на фона на кризата около Гърция. Броят на гърците, търгуващи на германския пазар Bitcoin.de, се е покачил десет пъти. Също така сделките с биткойни са скочили и на третата най-голяма борса за обмен в света Bistamp, като броят там се е покачил със 79% над средното за последните месеци.

„Създаваме екосистема от решения, в основата на които стои именно биткойнът. В момента това е едно добро решение за гръцката борса“, коментира Танос  Маринос, изпълнителен директор на BTCGreece. “Новите 1000 биткойн банкомати, които ще бъдат разпространени по различни места в страната, определено ще спомогнат за е-търговията и стабилизирането на туризма“, допълни още той.

Подкрепи Economic.bg