General Motors инвестира $500 млн. в Lyft

Инвестицията е най-големият ход от страна на автопроизводител в сферата на споделеното пътуване

General Motors инвестира $500 млн. в Lyft
196 ~ 1 мин. четене

General Motors ще инвестира 500 млн. долара в Lyft. Компанията е един от най-големите конкуренти на Uber, пише Bloomberg. Така калифорнийският стартъп ще се оценява на 5,5 млрд. долара и получава ключов партньор в глобалната битка с Uber.

Инвестицията е най-големият ход от страна на автопроизводител на фона на бързия растеж на компаниите за споделено пътуване.

За кръга стана ясно през декември. Според анализаторите този кръг може рязко да увеличи оценката на най-големия конкурент на Uber Technologies в САЩ.

GM и Lyft обявиха, че ще си сътрудничат за направата на мрежа от автономни коли, които клиентите могат да поръчват. В по-краткосрочен план най-големият автоконцерн в САЩ ще предложи на шофьорите на Lyft автомобили под наем, които ще са на разположение в хъбове в големи градове в САЩ.

Президентът на General Motors Аман става член в рамките на сделката, като очаква автомобилната индустрия през идните пет години да се измени повече, отколкото се е променила за последните 50 години. „Искаме да направим така, че да сме на гребена на вълната на тази промяна“, казва още той.

Подкрепи Economic.bg