Generali е сред най-уважаваните компании в света

Застрахователната група бе оценена високо от специализираното финансово издание Institutional Investor

Generali е сред най-уважаваните компании в света

Снимка: Twenty20

328 ~ 1 мин. четене
Автор: Дженерали

Generali получи признание като една от „Най-уважаваните компании“ в застрахователния сектор в годишното класиране на Изпълнителния екип за Европа на Institutional Investor – специализираното списание и независима изследователска компания в областта на международните финанси.

Изданието награди изпълнителния директор на Група Generali Филип Донет, който зае второ място в категорията „Най-добър изпълнителен директор“. Финансовият директор на групата Кристиано Бореан и ръководителят на връзките с инвеститорите и рейтинговите агенции Джулия Рафо заеха първо място в категориите съответно „Най-добър финансов директор“ и „Най-добър IR специалист“.

Generali също беше класирана сред най-добрите компании в категориите „Най-добра IR програма“ и „Най-добър инвеститор/анализатор събитие“ и зае първо място като „Най-добър IR екип“.

Класацията на Institutional Investor отразява оценките на над 1500 професионалисти и инвеститори от около 600 компании за финансови услуги. Главните изпълнителни директори бяха оценени по критериите за доверие, лидерство и комуникация, докато финансовите директори бяха оценени въз основа на разпределение на капитала, финансовото управление и комуникация. Бяха изследвани редица фактори, за да се оценят дейностите по връзки с инвеститорите, включително презентационни умения, качество на финансовата информация, бизнес и пазарни познания, както и реактивността и репутацията на компанията.

Подкрепи Economic.bg