Германският бизнес подкрепя приоритетите на българското Председателство

Германо-Българската индустриално-търговска камара ще посредничи за популяризирането на български производители и доставчици

Германският бизнес подкрепя приоритетите на българското Председателство

Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и Министерският съвет обединяват усилия за провеждането на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. На специална церемония в Министерския съвет президентът на ГБИТК Тим Курт и министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова подписаха споразумение за сътрудничество при подготовката и осъществяването на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. Отчитайки необходимостта от активното участие на българското предприемачество в дейностите по осъществяване на председателството, ГБИТК ще посредничи за популяризирането на български производители и доставчици.

Министър Лиляна Павлова благодари за подкрепата и съпричастността към осъществяване на целите и приоритетите, заложени в програмата на правителството. „Този жест е поредното доказателство за топлите и здрави отношения между двете страни", каза министър Лиляна Павлова. Тя заяви още, че вярва, че българските стоки и продукти са най-добрата реклама за страната и че тяхното представяне ще доведе до повишаване на доверието и имиджа на страната ни зад граница.

„Председателството на Съвета на ЕС 2018 предоставя изключителна възможност за популяризиране на българския бизнес. Бих искал да благодаря на министър Павлова, която откликна на поканата ни за среща с нашите фирми членове преди няколко дни. Обсъдиха се различни възможности за сътрудничество и съвместна работа както в хода на подготовката, така и по време на самото председателство. Бизнесът предложи помощта си, което може само да ни радва. Вярвам, че с обединени усилия ще успеем да реагираме на предизвикателствата и възможностите, с които е свързано председателството", каза Тим Курт, президент на ГБИТК.

Коментари: 0