Германският гигант Bader планира инвестиция в Русе

Компанията за автомобилни части ще осигури над 700 работни места в региона

Германският гигант Bader планира инвестиция в Русе

Германската компания за автомобилни части Bader GmbH & Co. KG планира да инвестира в завод в Русе. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с ръководството на компанията, която се проведе в Службата ни по търговско-икономически въпроси в Берлин, съобщава пресцентърът на министерството на икономиката.

Дружеството планира да инвестира във фабрика у нас за луксозно покритие на автомобилни седалки и щамповане на елементи, като целта й е да стартира производство през втората половина на 2019 г. При пълна заетост предприятието ще осигури между 700 и 800 работни места в региона.

Bader е в топ 3 в света на компаниите за автомобилен интериор, а клиенти са й водещи автомобилни производители като BMW, Mercedes, Audi и др.

"Можете да разчитате на пълна административна подкрепа, ако изберете нашата страна, както и да се възползвате от редица насърчителни мерки за стратегически инвеститор", каза зам.-министър Александър Манолев. Той акцентира, че автомобилостроенето е сред най-бързо развиващите се сектори на българската икономика. "В него работят над 50 хил. души, като съществува сериозен потенциал за разширяване на мощностите и разкриване на нови работни места", допълни икономическият заместник-министър.

По думите му, сред високотехнологичните производства, това е браншът, който привлича най-много чуждестранни инвестиции. В последните години се забелязва тенденция за разширяване на съществуващи и установяване на нови производства в сектора, които произвеждат за водещи автомобилни марки. Успешни проекти са реализирани от инвеститори от Германия, Франция, Белгия, Япония, Великобритания и много други, стана ясно по време на срещата.

Зам.-министър Манолев се ангажира да им съдейства с цялата нужна административна подкрепа и отправи покана следващата среща с мениджмънта на компанията да се състои в България.

Bader е един от най-старите и авторитетни производители на автомобилен интериор в света. Тя има повече от 11 300 служители и производства на пет континента. 

Коментари: 0