Германският VOSS Automotive обмисля разкриване на втори завод в България

През май тази година компанията стартира свое производство в индустриален парк „Баховица“ в Ловеч

Германският VOSS Automotive обмисля разкриване на втори завод в България

Снимка: VOSS Automotive

2918 ~ 1 мин. четене
Германският концерн VOSS Automotive обмисля разкриване на втори завод в Източна Европа. Това стана ясно по време на среща на главния секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров с изпълнителния директор на завода за автомобилни компоненти Щефан Отто. Двамата обсъдиха възможността проектът да бъде реализиран отново в България, но с друга локация, информират от ведомството. 

През май VOSS Automotive започна масово производство край Ловеч (в индустриален парк „Баховица“), като заводът вече е сертифициран от германската Volkswagen Group. Компанията инвестира около 15 млн. евро в производственото съоръжение. До края на следващата година компанията планира екипът в България да нарасне до 1000 души. Фирмата има свои представителства в над 13 страни по света. 

Групата VOSS произвежда тръбни връзки и компоненти за вграждане в горивните, охладителните, пневматичните и изпускателните системи на автомобили и има заводи в цял свят – САЩ, Мексико, Бразилия, Китай, Индия, Япония и Полша, а централата ѝ е в Германия. За нея работят повече от 6000 души, а годишният ѝ оборот е над 600 млн. евро.
Подкрепи Economic.bg