Главният инженер на Tesla се завръща в редиците на Apple

Дъг Фийлд ще работи по забуления в тайна Project Titan за самоуправляващи се технологии

Главният инженер на Tesla се завръща в редиците на Apple
Дъг Фийлд, който миналия месец сдаде поста на старши вицепрезидент по инженерство в Tesla, сега се завръща в Apple, предава Reuters. Tам той ще съдейства в разработването на технологии за самоуправляващи се превозни средства. Новината за новото-старо попълнение съобщи самата Apple. 

Според информацията Дъг Фийлд ще работи заедно с Боб Мансфийлд, оглавяващ програмата за автономни автомобили Project Titan. Двамата и преди са си сътрудничили, докато заедно са разработвали инженерната линия на компютрите Mac на Apple. 

През последните пет години Фийлд оглавяваше инженерното звено в Tesla, докато през юли не излезе в отпуска, от който така и не се върна обратно на работа. Слухове за оттеглянето му запознаха да се дочуват по-рано през годината. Те бяха породени от трудностите на автомобилната компания с изпълнението на заложените производствени цели за новия Model 3. Самият Илон Мъск ги опровергаваше многократно, но ето че в крайна сметка те се сбъднаха. 

Сега пред Фийлд има ново предизвикателство, за чийто подробности обаче можем само да спекулираме. Apple потвърди преди време, че работи по иновации в сферата на самоуправлението, но досега така и не е разкрила плановете си. Наблюдатели коментират, че амбициите на гиганта са големи, но не са свързани със създаването на собствен автомобил.  
Коментари: 0