Голямата Стоянка Мутафова навърши 95 г.

Тя се завърна отново на сцената

Голямата Стоянка Мутафова навърши 95 г.
296 ~ 1 мин. четене

Голямата актриса Стоянка Мутафова навършва днес 95 години. Живата легенда на театъра е любимка на няколко поколения българи. Въпреки възрастта си, в момента тя играе в телевизионен сериал и в четири театрални постановки. Сред най-известните роли на великата Стоянка Мутафова са участието й в постановките "Фурия", "Тайфун", "Госпожа Стихийно бедствие". Актрисата е участвала и в редица телевизионните продукции, като "Любимец 13", "Вражалец", "Милионерът", "Новогодишна шега" и др.

На 94-годишна възраст през 2016 г. Мутафова осъществи мащабно турне в театрални зали в САЩ, Канада, Германия, Холандия, Швейцария и Великобритания.

По време на кариерата й като актриса, Стоянка Мутафова е получила редица награди, ордени и почетни звания, сред които орден "Стара планина", знак "Златен век", "Златен Перперикон", "България си ти", "Заслужил артист" и много други.

Легендарната актриса бе предложена за рекордите на Гинес като "Най-възрастната активно играеща актриса на сцената". Номинацията по правилата на Гинес се обработват и приемат в рамките на три месеца в различните категории.

След двумесечно отсъствие Стоянка Мутафова се качи на сцената на Сатиричния театър в сряда вечерта, за да се въплъти в ролята на Малу в спектакъла "Столетие мое".

Екипът на Economic.bg й пожелава да бъде жива и здрава и да продължава да радва българската публика! Прекланяме се пред таланта и неуморния й дух!

Подкрепи Economic.bg