Google готви конкурент на iPhone XR

Софтуерът на компанията вече е изключително популярен, сега гигантът развива и хардуерната си гама

Google готви конкурент на iPhone XR
Когато Google представи своя първи Pixel телефон през 2016 г., той бе възприет като пряк конкурент на останалите брандове в премиум сегмента като iPhone на Apple. Повече от две години по-късно онлайн гигантът планира да пусне по-клас устройство, което ще е по-евтино от iPhone XR, сочи доклад на Nikkei Asian Review, цитиран от Business Insider. 

Лансирането на по-бюджетен смартфон вероятно е част от усилията да се привлекат повече потребители към екосистемата на Google. Разширяването на хардуерната гама на компанията е разумен ход предвид факта, че услугите на ѝ, сред които Google Maps, Google Search и Gmail, са сред най-популярните приложения, използвани от собствениците на смартфони. 

Бъдещият телефон ще бъде насочен към потенциални клиенти на развиващите се пазари, където финансовите възможности на хората са по-малки. 

Google не е коментирала появилата се новина. 

От доклада пък не стават ясни подробности за самия телефон. Не е известно и дали той ще носи името Pixel или ще бъде наречен по различен начин. Информацията идва след вече появили се слухове, че компанията подготвя по-евтина версия Pixel 3 Lite. 
Коментари: 0