Google Maps вече и офлайн

Навигацията може да се използва без интернет връзка с почти пълната си функционалност

Google Maps вече и офлайн
4205 ~ 1 мин. четене

Google Maps вече ще може да работи и в нов офлайн режим. Интернет гигантът днес обяви, че навигацията ще се използва и без постоянна връзка с мрежата. Тя е проектирана да пасва безпроблемно заедно с онлайн версията на Maps, което позволява показването на връзка за данни, без прекъсване на самия ап.

С новата версия потребителят трябва предварително да потърси мястото чрез вградената търсачка. След което трябва да натисне бутона Download и да избере точната зона, която иска да бъде изтеглена на устройството му. Данните ще се съхраняват на устройството и ще позволяват получаването на гласова навигация, търсене на адреси и допълнителна информация за различни обекти. Данни за трафика в реално време, няма да бъдат достъпни за офлайн потребителите, пише The Verge.

Зоните използвани от потребителя ще могат да се съхраняват, като Google Maps автоматично ще разпознава, когато се намира в зона без интернет достъп и ще използва наличната информация.

Новите функции вече са достъпни за потребителите на Android, приложението ще може поетапно да бъде изтеглено от Google Play за всички потребители. Google обяви, че съвсем скоро ще е готова и версията за iOS. От компанията коментираха, че в бъдеще ще предлагат и други функции за използването на Google Maps.

Досега Google Maps позволяваше единствено да се изтегли зона от карта и тя да се преглежда без интернет връзка. За получаване на гласови насоки или търсене на адрес, приложението искаше задължителен интернет достъп.

Подкрепи Economic.bg