Google планира да отвори част от офисите си през юли

В началото само 10% от служителите ще могат да се завърнат в офисите

Google планира да отвори част от офисите си през юли
600 ~ 1 мин. четене

Докато някои технологични компании обявиха, че техните служители могат да останат в режим „хоум офис“ завинаги, други вече планират завръщане към офисите. Изпълнителният директор на Google Сундар Пичай каза на служителите, че компанията планира да отвори отново „повече сгради в повече градове“ от 6 юли, но без да уточнява кои офиси и в кои градове, предава CNN Business.

Едва 10% от служителите първоначално ще могат да се завърнат в офисите, като процентът се очаква да нарасне на 30 до септември. „В офисите ще се спазват строги мерки за безопасност, за да осигурим на нашите служители безопасна работна среда“, написа Пичай в своя блог. „Целта ни е справедливо да разпределим времето, през което се работи от вкъщи и това от офиса“, казва още той.

Решението на Google за повторно отваряне на офисите идва на фона на решението на технологичните компании Twitter и Facebook да оставят служителите си да работят от домовете си „завинаги“. Пичай намекна, че работниците, които се завръщат, могат да очакват, че „офисът ще изглежда доста по-различно, отколкото последния път, в който са били там.

По-рано Google каза, че работещите вкъщи поради пандемията могат да продължат да го правят до края на годината, ако решат. Пичай отново припомни за тази възможност, като добави, че всеки работник ще получи бонус от 1000 долара, за да закупи необходимото офис оборудване за работа от вкъщи.

Подкрепи Economic.bg