Google разработва приложение за обмен на съобщения

Получаването отговори на въпроси, ще да бъде голямото предимство на новата услуга

Google разработва приложение за обмен на съобщения

Американската корпорация Google разработва нова приложение за обмен на съобщения между потребителите, което трябва да се конкурира с аналогични услуги, предлагани в частност от Facebook. Това се посочва в статия, публикувана в електронната версия на американския вестник The Wall Street Journal.

Според източника, Google планира в новото приложение да има функция, която позволява на програмата да задавате въпроси и да получите отговори, въз основа на информацията, намираща се в интернет. Основната цел на програмата е да изпращате и получавате текстови съобщения.

Все още не е уточнено кога Google възнамерява да въведе новата услуга, както и как ще се казва. Освен това, все още не е ясно дали този опит ще е по-успешен, отколкото тези, които компанията предприе по-рано.

Според The ​​Wall Street Journal, работата по новото приложение вече около една година се ръководи от вицепрезидентът по продуктите на Google, свързани с комуникацията. Според източника, програмата позволява да обменяте съобщения, които са сред най-популярните в света.

Google ще се конкурират с програми като WhatsApp на Facebook, както популярният в Китай WeChat от Tencent. Способността да получавате отговори на въпросите, може да бъде голямото предимство на новата услуга. Официални представители на Google не коментираха публикацията на The Wall Street Journal.

Коментари: 0