Google ще ни информира за земетресения

Компанията съобщава за бедствието и опасностите от него

Google ще ни информира за земетресения

Технологичният гигант Google възнамерява да започне да предоставя на потребителите оперативна информация за земетресения. За това съобщава един от разработчиците на програмното обезпечение на проекта Крис Кайтъл.

Той обяснява, че в близко време хората, които са почувствали земетресение, ще могат да попитат Google, за да получат пряка и навременна информация за бедствието. Това ще им помогне да избегнат някои опасности. 

Ще бъде необходимо само да се набере "земетресение" или "земетресение наблизо" в търсачката и данните за трусовете веднага ще се появят на екрана.

Google даде обещание да определя къде се намира епицентърът на земетресението в новата си разработка. Освен това ще показва неговия магнитуд, засегнатите райони и ще дава препоръки на потребителите. 

Всички тези данни ще бъдат отпечатани на карта, като ще бъдат давани прогнози за вторични трусове. Google ще регистрира само земетресения с магнитуд над 2,5 по Рихтер. Нужната информация ще бъде предоставяна от Геологичната служба на САЩ. Тя, от своя страна, приветства инициативата на Google.

Коментари: 0