Google спира приложенията за Chrome

Според компанията приложенията не са популярни сред потребителите

Google спира приложенията за Chrome
276 ~ 1 мин. четене
Технологичният гигант Google възнамерява да спре приложенията в браузъра на Google Chrome за трите операционни системи - Linux, MacOS и Windows. Магазинът с приложенията скоро ще бъде недостъпен, обявиха от компанията. 

Приложенията ще останат единствено в леката леката операционна система Chrome OS. Очаква се нововъведенията да влязат в сила през втората половина на 2017 г. От началото на 2018 г. Chrome напълно ще спре Chrome Apps, като ще останат само добавките за него. 

От компанията обясняват решението си с това, че приложенията не са популярни сред потребителите. Междувременно Chrome OS, която се инсталира традиционно в леките и евтини Chromebooks, разчита главно на тях за функционалностите си. 

Практически всички програми имат онлайн еквиваленти, които работят на всички браузъри, пояснява в блога на Google продуктовия мениджър Рахул Рой Чаудхури, пише 24 часа.  

Данните на Chrome Web Store показват, че решението ще засегне малко потребители, но доста разработчици, които в последните 3 години от началото на услугата работят усилено, за да разширят магазина. 

За тях ще има евентуална възможност да пренесат софтуера си извън средата на Chrome. За някои програми, сред които много игри, това обаче ще е невъзможно.
Подкрепи Economic.bg