Google вдъхва свежи сили в Chrome и го прави по-бърз

Сърфирането се ускорява с 10%

Google вдъхва свежи сили в Chrome и го прави по-бърз

Снимка: Pixabay

1296 ~ 1 мин. четене

Google се опитва да направи по-лесен живота на хората, които винаги имат отворени много раздели в браузъра. Компанията обяви няколко нови функции в Chrome, включително актуализация, която ще помогне сърфирането в интернет да се ускори с 10%.

Също така Chrome ще улесни организирането на свързаните табове в групи – функция, която за първи път бе обявена през май. Това ще помогне на потребителите да съберат няколко таба заедно.

Нововъведенията идват на фона на завишената активност в потреблението през последните месеци, когато заради коронавируса и оставането вкъщи хората масово пренесоха работата и ученето си онлайн.

Сред другите актуализации, които Google обяви, е опцията за задържане на курсора на мишката върху даден таб, за да се покаже миниатюрна визуализация на страницата. Това помага за по-добрата ориентация в случаите, когато човек има отворени много раздели от един и същи сайт.

Очаква се новите функционалности да се разпространят постепенно през идните седмици до потребителите по света.


Ако публикацията ви е била интересна и полезна, не пропускайте да ни последвате в социалните мрежи Facebook, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.

Economic.bg News

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg