Google започва доставки с дронове

Услугата ще стартира от 2017 година

Google започва доставки с дронове
Технологичният гигант Google обяви дата за своя нова услуга - доставки с дронове. Тя ще стартира от 2017 г., съобщава ВВС. Новината съобщи Дейвид Вос, ръководител на проекта Wing, в рамките на който ще се осъществяват доставките.

И други компании за търговия на дребно като Amazon и Alibaba също експериментират с доставки с дронове, припомня ВВС.

"Целта ни е да започнем търговски бизнес през 2017 г.", заяви Вос по време на конференция за контрол на въздушния трафик във Вашингтон. Той обаче не оповестява подробности нито за вида дронове, които ще се ползват, нито за вида на пакетите, които ще се доставят.

Детайли за проекта Wing се появиха през 2014 г. В момента той е под контрола на новата холдингова компания Alphabet, която бе основана наскоро.

В началото на разработките компанията създаде собствени дронове и правеше пробни полети над Австралия. Според по-ранни информации целта е била летателните средства да се ползват за спешни доставки на лекарства и медикаменти в зони на бедствия.

И търговската компания Amazon наскоро разкри детайли за планираната си услуга за доставка с дронове. Предвижда се октокоптери да доставят стоки с тегло до 2,3 кг. в срок до 30 минути от подаване на заявката.

По-рано тази година и най-големият търговец на дребно в Китай - Alibaba, направи тридневни тестове на доставки с дрон около офисите си в Пекин, Шанхай и Гуанджоу.

Коментари: 0