Хакатон за София ще търси иновативни решения за града

Трите отбора, представили най-добро технологично решение, ще получат парични награди от 2000 лв., 1000 лв. и 500 лв.

Хакатон за София ще търси иновативни решения за града
Визия за София организира първия по рода си Хакатон за София, който ще потърси иновативни решения за анализ на данните за града през предстоящия уикенд в Бизнес инкубатора на София тех парк. Събитието е отворено за всички тех експерти и ентусиасти, които се интересуват от подобряването на качеството на живот чрез технологии и искат да се включат в стратегическото планиране на града. To ще се проведе от 30 ноември до 2 декември (от 18 ч. в петък до 18 ч. в неделя) в JA Startup Hambar в София Тех Парк. 

Участниците ще сформират екипи, за да търсят технологични решения за анализ или визуализиране на данни, създаване или оптимизиране на процеси и умно управление в работата по създаването на Визия за София. В зависимост от личните си и професионални интереси, всеки желаещ ще може да се включи в екип и да работи както по своя идея, така и по някое от готовите задания (Културни трендове, София спортува, Града в очите на туриста, Транспортерс, Градска лупа, Зеленият град, Активизъм за всеки, Строителна епопея) .

Трите отбора, разработили и представили най-добро технологично решение по време на хакатона, ще бъдат отличени с парични награди - 2000 лв. за първо, 1000 лв. за второ и 500 лв. за трето място. 

Победителите ще бъдат избрани от жури в състав: Здравко Здравков, главен архитект на Столична община, Серги Сергиев, основател на Data Science Society, Николай Костов, преподавател в Software University, Светослав Димов, CEO на DEV.BG, Божо Божанов, софтуерен инженер и експерт по електронно управление, Елица Панайотова, координатор на инициативата Зелена София, Владимир Данаилов от Sofia Investment Agency, Вероника Манова, експерт към Столичен общински съвет, Любо Георгиев, ръководител на екипа на Визия за София. 

По време на хакатона, участниците ще могат да черпят от опита и на ментори с опит в технологиите или различните аспекти на градското планиране. Потвърдили участие са Радослав Георгиев от HackSoft, Стоян Митов от Гражданите, Васил Люнчев от Homeheed, Деян Спасов от Оцениме.бг, Боян Бонев от Gaida.ai, Димитър Симов от UX Sofia / UX Events by Lucrat, Божана Иванова от Resonator, eксперти и координатори от екип Визия и други. 
Коментари: 0