Хънт нарече Джонсън „страхливец“, защото бяга от дебатите за Brexit

Според Джонсън обаче споразумението с Брюксел може да бъде предоговорено

Хънт нарече Джонсън „страхливец“, защото бяга от дебатите за Brexit
Британският външен министър и кандидат за премиерския пост Джереми Хънт определи съперника си Борис Джонсън като страхливец заради решението му да избягва публичните дебати за Brexit. „Той се държи като страхливец по въпроса с дебатите“, заяви Хънт и допълни, че според него Джонсън е проявил неуважение, отхвърляйки възможността за личен дебат по телевизия „Скай“. 

„Хората трябва да знаят какво ще правите и трябва да отговорите на тези въпроси“, подчерта британският външен министър. Хънт заяви, че това ще бъде най-тежкият сблъсък в живота на Джонсън. 

В обръщение към Консервативната партия Борис Джонсън акцентира, че „трябва да приключим с Brexit”. Бившият външен министър повтори позицията си, че споразумението с Брюксел за напускане на ЕС може да бъде предоговорено, отбеляза ДПА. 

"Напълно съм убеден, че с подходящата енергия и ангажираност здравият разум ще надделее, но просто в случай, че това не стане, трябва да се подготвим да излезем от ЕС въпреки това", заяви той. "Точно защото отсега до 31 октомври ще се готвим за Brexit без споразумение, ще получим сделката, от която се нуждаем", добави той.
Коментари: 0