Хартиените пари ще изчезнат

Следващото поколение няма да знае за тях, смята шефът на Apple

Хартиените пари ще изчезнат

Децата на днешните студенти няма да знаят какво е хартиени пари, заяви шефът на технологичния гигант Apple Тим Кук по време на лекция в Тринити Колидж – Дъблин. Това е поредното гръмко изявление на Кук, който по-рано определи 2015 г. като годината на Apple Pay – платежната система на компанията.

Статистиката е в подкрепа на думите на изпълнителният директор на Apple. Плащанията в брой намаляват непрекъснато, но все още делът им над 50%, по данни на организацията Payments UK.

Твърди се, че Apple планира услуга, която ще позволи прехвърляне на пари от един потребител към друг през Apple Pay. Ако наистина компанията следва в срок амбициозните си планове за безконтактни плащания, то прогнозата на Кук може да се сбъдне в обозримо бъдеще.

Шефът на Apple говори пред студентите и за защитата на личните данни. По неговите думи, компанията не отстъпва от своите принципи и ще продължи да кодира потребителските данни в пълен обем, без да оставя никакви вратички за спецслужбите, пише Cult of Mac.

Applе ще води активни преговори с правителството, за да го убеди в своята позиция за личните данни, уверява Тим Кук. Според него, пълната защита и кодирането на личните данни не само, че не са в разрез с изискванията за националната сигурност, но са призвани и да я защитят.

Коментари: 0