Хърватия „атакува“ Меркел с оферта за завода на Volkswagen

Правителството в Загреб твърди, че е обработило всички изисквания на германската компания

Хърватия „атакува“ Меркел с оферта за завода на Volkswagen

Снимка: БТА

Хърватското правителство днес започва преговори с германския канцлер Ангела Меркел с цел да доведе новия завод на Volkswagen на своя територия. Такава информация се е появила в хърватското издание Večernji list, пише „24 часа“.

Новината е била съобщена пред хърватски журналисти от министъра на икономика Дарко Хорват. По думите му правителството в Загреб вече е подготвило оферта за германския инвеститор и ще се бори тази инвестиция от милиард и половина евро да се реализира в Хърватия.

Хърватският министър е казал, че Volkswagen предварително е получило и обработило всички изисквания на ръководството на Фолксваген и дори е избрало три възможни места за завода. „Утре започват разговори с госпожа Меркел "Фолксваген" да реализира инвестицията си в Хърватия, а правителството подготви оферта за компанията и намери три места, на които има свободни един милион квадратни метра площ и изпълняват всички други условия“, обяснил е Хорват.

Ходът на Хърватия идва въпреки изказването от преди три седмици на Андреас Тостман, член на Управителния съвет на Volkswagen, отговарящ за производството, че германският автопроизводител не търси локация за завода, алтернативна на вече избраната край турския град Измир.
Коментари: 0