Хората днес слушат повече музика благодарение на стрийминг услугите

В САЩ отделят по над 32 часа седмично в слушане на музика, което с близо 8 часа повече от предходната

Хората днес слушат повече музика благодарение на стрийминг услугите

Снимка: Pixabay

Между смартфоните, таблетите, интелигентните високоговорители и лаптопите хората днес могат да слушат музика по всяко време на деня от където и да било. Лесният достъп до съдържание увеличава и времето, прекарано в потребление, сочи докладът на Nielsen за Music 360.

Само за една година например американците са увеличили драстично времето си за слушане на музика. Свидетелство за това е графиката по-долу, дело на Statista. От нея ясно личи, че през 2017 г. хората там са слушали музика средно по 32.1 часа седмично. Година по-рано са отделяли по 26.6 часа, а през 2015 г. - по 23.5 часа.

Хората, които се абонират за музикални стрийминг услуги като Spotify и Apple Music, са дори още по-ангажирани. Те слушат повече музика през повече на брой устройства.

Числата всъщност не са изненада. Когато Sony представи Walkman през 1979 г., тя промени начина, по който хората слушат музика завинаги. Благодарение на емблематичния преносим касетофон, компаниите бяха провокирани да създадат и други устройства, така че да дадат възможност на потребителите да се наслаждават на любимите си изпълнения в движение.

След него се появиха iPod и другите MP3 плейъри, а днес всеки може да слуша музика през стрийминг приложенията на смартфона си.

Коментари: 0