Хотел Hilton на Таймс Скуеър затваря врати заради кризата

200 работни места ще бъдат закрити

Хотел Hilton на Таймс Скуеър затваря врати заради кризата

Снимка: Pixabay

~ 1 мин.

Хотел Hilton на площад Таймс Скуеър ще се превърне в един от най-известните хотели в Манхатън, които затварят врати заради коронакризата.

В публичен документ, подаден пред Агенцията по заетостта към щата Ню Йорк, компанията, която контролира хотела с 478 стаи, обяви „постоянното затваряне“ на имота и съобщи, че ще съкрати 200 работни местa, предава специализираното издание TheRealDeal.

Собственикът на хотела – базираната в Калифорния компания REIT Sunstone Hotel Investors, не отговори на потърсения коментар. 

Според данни на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ за месец август, Sunstone има задължения по ипотеката си от 77.2 млн. щатски долара. Междувременно Sunstone съобщи, че от март насам не е плащала и наем на терена, на който се намира хотела. В резултат на това е получила предупреждение от собственика и в момента се водят преговори за наемния договор.

Хотелският пазар в Манхатън е подложен под огромен натиск от растящите оперативни разходи и свръхпредлагането на стаи, след като пандемията доведе до внезапен спад на резервациите след март.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията: Facebook / LinkedIn / Viber / Instagram / Twitter / Google Новини / Threads