HP представи един от най-мощните хибридни лаптоп-таблети

HP ZBook x2 е особено подходящ за дигитални творци и дизайнери

HP представи един от най-мощните хибридни лаптоп-таблети

Снимка: HP

HP представи едно от най-мощните хибридни устройства, съчетаващо функции на лаптоп и таблет едновременно. Става дума за HP ZBook x2, който е проектиран да задоволи нуждите на артисти, дизайнери и специалисти в областта на дигиталните изображения, предлагайки им висока производителност в съчетание с възможността да бъдат максимално мобилни. 

Съвременните дигитални творци могат да разчитат на четири-ядрените Intel Core процесори, два пъти по-голяма памет от други хибридни компютри и NVIDIA Quadro Graphics, която осигурява 73% по-високо графично представяне в сравнение с Surface Pro4. Мощната графична карта и процесора се охлаждат от тиха система с два вентилатора. 

Устройството е снабдено и с персонализирани HP бързи клавиши, така че да улесни потребителите и да им помогне да пестят време. HP ZBook x2 е снабден и със специална писалка, която не се нуждае от зареждане. Тя е без батерия, базирана е на технологията Wacom EMR и реагира незабавно на всяко естествено движение на ръката на художника. HP ZBook x2 предлага 4 096 нива на чувствителност на натиска на писеца с разнопосочни възможности за наклон и включва специална гумичка за изтриване. 

Знаейки, че мобилността е важна, HP създаде едно устройство, което предоставя еднакви възможности за работа както при режим таблет, така и в скачен режим. Към момента HP ZBook x2 е най-многофункционалният хибрид на НР и работи в четири режима: лаптоп, хибрид, скачен и таблет. 

В режим лаптоп HP ZBook x2 е мощна мобилна работна станция с клавиатура, подсилена от HP ZBook Studio.

В хибриден режим, той позволява на потребителите да творят на таблетите си с най-точната и изразителна писалка на HP, като същевременно имат пълен достъп до всички бързи клавиши с Bluetooth клавиатурата.

В скачен режим, HP ZBook x2 може да захранва два допълнителни 4K дисплея или общо пет дисплея.

В режим таблет поддържа пълна графична производителност, която позволява на потребителите да уловят идеите си с мощната NVIDIA 3D карта.

Работната станция HP ZBook x2 разполага с HP Sure Start Gen311 за BIOS защита, TPM 2.0 за хардуерно базирано криптиране, сигурни методи за удостоверяване чрез Smart Reader и Client Security Suite Gen312 за защита на данните, устройството и идентичността, както и лицево разпознаване и четец на пръстови отпечатъци. 


Дисплеят е 14-инчов, корпусът е от алуминий и магнезий, а теглото на устройството е 1.6 кг. Батерията издържа до 10 часа в режим на максимална натовареност, обясняват от HP, допълвайки че машината е снабдена с бързо зареждане. 

HP Zbook x2 е планиран да бъде достъпен в Европа, Близкия Изток и Африка през декември, с начална цена от 1.949 евро с ДДС.
Коментари: 0