6 храни, подходящи за 14 февруари

Готови ли сте да изненадате своята половинка?

6 храни, подходящи за 14 февруари

Снимка: Pixabay

984 ~ 1 мин. четене

Когато става въпрос за празник като Свети Валентин, ние го свързваме с романтика, вкусна храна и хубаво вино. На този ден на почит е червеното вино, поднесено с красиви ястия. Влюбените хора, обикновено са много креативни в това как да изненадат своята половинка и как да направят деня незабравим. Вижте 6 от най-подходящите храни за 14-ти февруари:

Шоколад

Шоколадът се счита за най-романтичния десерт. На този ден, всяка трета двойка си подарява шоколад под формата на сърце, букет с шоколадови бонбони или луксозна бонбониера.

Плодове

Плодовете са естествен афродизиак и са предпочитани на този празник. Може да поднесете плато с отбрани плодове или да направите нещо по-креативно като забучен с различни плодове ананас.

Брускети със сьомга

Брускетите могат да бъдат поднесени както като предястие, така и като основно. Изрежете ги под формата на сърце, намажете ги с крема сирене, поставете сьомга и поднесете.

Черен хайвер

За ценителите на по-изисканите изненади е подходящо хубаво шампанско с черен хайвер.

Ягоди със сметана

Ако сте от традиционалистите, заложете на класически романтичен десерт, а именно ягоди със сметана. Така никога няма да сбъркате с избора си.

Фондю със сирена

В този ден можете да си позволите по-нетипични за ежедневието ви неща, като например класическото за Швейцария фондю. Направете го с добре подбрани и вкусни сирена. 

Подкрепи Economic.bg