HTC освобождава 25% от служителите си

Ще бъдат съкратени поне 1500 работни места

HTC освобождава 25% от служителите си

Снимка: Pixabay

468 ~ 1 мин. четене
Производителят на смартфони HTC планира да намали с около една четвърт служителите в производството си в Тайван, с цел по-добро управление на ресурсите. Компанията продължава да се бори с намаляващите продажби, пише "Бизнесинсайдър".

Тайванският производител на мобилни телефони, който навремето продаваше един от всеки 10 смартфона в света, сега регистрира значителен спад на пазарния си дял, в условията на нарастваща конкуренция между Apple, Samsung Electronics и китайските конкуренти.

HTC каза, че ще съкрати 1500 работни места в производствената си единица в Тайван. Това представлява около една четвърт от персонала от 6 450 души, колкото са служителите на компанията в световен мащаб през юни, показват данни от компанията.

Съкращенията ще бъдат извършени до края на септември. Този ход е част от по-широк план, който ще обедини бизнеса на HTC със смартфони и виртуална реалност в различните региони.

Той идва след сделката на стойност 1,1 милиарда долара в края на миналата година, при която HTC прехвърли около 2 000 служители, главно инженери на мобилни телефони, към Google, част от холдинга Alphabet, поставяйки съмнения относно дългосрочното бъдеще на тайванската фирма.
Подкрепи Economic.bg