Huawei иска да изпревари Samsung в създаването на първия сгъваем смартфон

Той се очаква в началото на 2019 г.

Huawei иска да изпревари Samsung в създаването на първия сгъваем смартфон
2159 ~ 1 мин. четене
Китайската компания Huawei Technologies, която е третият по големина производител на смартфони в света, планира да пусне първия сгъваем смартфон с гъвкав екран, като изпревари своя по-голям конкурент Samsung Electronics. Това пише азиатското бизнес издание Nikkei, като цитира анализатори и индустриални източници, запознати с въпроса.

Премиум сгъваемият смартфон ще е с гъвкав OLED дисплей, произведен от ключовия доставчик на панели BOE Technology Group, казват още източниците. 

Първата партида може да е много малка - между 20 000 и 30 000 бройки, но идеята е китайският производител да изпревари Samsung. Целта е да се привлече вниманието на индустрията и да се получи медийно покритие, казва източникът.

Цената на бъдещия сгъваем смартфон и пазарът, на който той ще бъде пуснат първоначално, все още не са известни, но според анализатора на Yuanta Investment Consulting Джеф Пу той ще се появи на пазара "съвсем в началото на 2019 г.".

Този ход от страна на Huawei и BOE подчертава амбицията на Китай да демонстрира способностите на своята местна технология за дисплеи като лидер в индустрията и да получи голям маркетингов ефект за забавящия се пазар на смартфони.

BOE, която е силно субсидирана от правителството, вече е водещият световен производител на големи телевизионни екрани, като се конкурира в производството на OLED дисплеи на пазара, доминиран от Samsung.
Подкрепи Economic.bg