Huawei: Новият ни модел не е копие на iPhone

P9 Huawei е уникално създаден продукт, твърдят от компанията

Huawei: Новият ни модел не е копие на iPhone

Huawei винаги е готова да обсъди с индустрията въпроси, касаещи дизайна на продуктите на компанията, да предостави своите точни разбирания и възгледи в областта на дизайна, както и да представи усилията си за създаване на стилни и впечатляващи устройства.

Това написаха представители на компанията до Economic.bg, относно публикуваната по-рано новина в сайта:

Новият модел на Huawei – пълно копие на iPhone


Относно публикацията от WIRED, Huawei и Apple са единствените два производителя, които използват пенталобни винтове, които са патентован дизайн на Acument® Global Technologies. Тези винтове се използват от Huawei, защото са едни от най-висококачествените компоненти от вида си и са механично по-здрави от винтове със същите размери и хексагонен (шестстенен) дизайн, които се използват в повечето смартфони. Естетически тези винтове също допринасят за по-голямата атрактивност на дизайна. 

От компанията посочват, че всеки продукт на Huawei е уникално създаден от талантливия международен екип от дизайнери и е прецизиран във вдъхновяващ креативен процес, като компанията се стреми да постигне най-високите стандарти в дизайна, разработката и производството, за да отговори на очакванията и нуждите на потребителите. Фокусът на Huawei е поставен върху създаването на най-добрите детайли във всяка фаза от продуктовия дизайн и технологичната разработка, включително и при избора на подизпълнители в процеса на работа.

Част от партньорите не са ексклузивни за Huawei и са свободни да доставят части и на други технологични компании. Като се има предвид целостта на продукти като смартфона, например, е подвеждащо и некоректно да се каже, че производител копира свой конкурент, при положение че и двете сравнявани устройства използват едни и същи компоненти – като сензори за изображение, или поставят антените си на приблизително сходни позиции.

С водещ в световен мащаб отдел от разработчици, стоящ в основата на бизнес модела на компанията, Huawei се грижи за защитата на интелектуалната собственост и се противопоставя на всяка злоупотребяваща практика, се казва в становището. 

Коментари: 0