Huawei търси нови служители в България

Компанията ще представи възможностите за работа на специално събитие на 10 октомври

Huawei търси нови служители в България

Технологичният гигант Huawei търси нови служители в България. Компанията планира да разшири оперативния си състав, след като пазарният й дял през третото тримесечие на 2018 г. възлиза на 15,8%. Според данни на IDC Huawei е реализирала 10 млн. продажби на моделите P20 иP20 Pro и стана вторият най-голям производител на смартфони след края на второто тримесечие на 2018 г. 

Huawei организира специално еднодневно събитие на 10 октомври в София хотел Балкан (Шератон), на което ще запознае желаещите да работят в компанията с интересни факти за нея. През целия ден може да се получи информация за свободните позиции и да се проведе първо интервю от специалисти по набиране на кадри от Adecco. Кандидатите могат да изпратят своите автобиографии и мотивационни писма и на имейл адрес: Stela.Dimitrova@adecco.com.

„Оказването на подкрепа на местния пазар на труда винаги е бил много важен компонент от бизнес стратегията на Huawei, както и част от нашата корпоративна философия. Амбициозните и трудолюбиви хора, които желаят да станат част от една от най-иновативните компании в технологичния бизнес, винаги са добре дошли при нас“, сподели Анита Тодорова, Мениджър човешки ресурси в Huawei Consumer Business Group България.

Освен в България, Huawei планира набирането на служители на общо 250 позиции в Полша, Украйна, Австрия, Гърция, Румъния, Унгария, България, Латвия и Литва.

През 2018 г. Huawei отбеляза ръст от 41% на своите продажби в сравнение със същия етап на миналата година. Доставените 38, 4 млн. смартфона през второто тримесечие на 2017 г. бяха засенчени от 52,4 млн. доставени устройства за второто тримесечие на настоящата година. Пазарният ръст за района на Централна и Източна Европа, от който България е част, е още по-впечатляващ – 56% ръст в сравнение със същия период на 2017 г. 

Коментари: 0