Huawei вече мисли за 5.5G и „умни“ превози

Компанията ще оптимизира портфолиото си за повишaване на бизнес устойчивостта

Huawei вече мисли за 5.5G и „умни“ превози

Снимка: Huawei

Автор: Huawei

Китайският технологичен гигант Huawei ще оптимизира портфолиото си, така че да повиши своята бизнес устойчивост. „Умните“ превозни средства и усъвършенстваните 5.5G мрежови комуникации са само част от плановете за развитие, които компанията очерта на 18-та Глобална аналитична среща на върха (Global Analyst Summit) в Шънджън.

„В бъдеще ще продължим да се намираме в сложна и нестабилна глобална среда. Възстановяването от COVID-19 и геополитическата несигурност ще създават непрекъснати предизвикателства за всяка организация, бизнес и държава. Ние вярваме дълбоко в силата на дигиталните технологии да предоставят нови решения на проблемите, с които всички се сблъскваме. Така че ние ще продължаваме да създаваме иновации и да усъвършенстваме дигитална трансформация с нашите клиенти и партньори, за да предоставим дигиталния свят до всеки човек, дом и организация за един напълно свързан, интелигентен свят“, коментира по време на събитието Ерик Ху, ротационнен председател на Huawei.

Той сподели бизнес резултатите на компанията през 2020 г., както и пет бъдещи стратегически инициативи. По думите на Ху Huawei ще:

 • Оптимизира портфолиото си, за да повиши устойчивостта на бизнеса. Като част от своите усилия Huawei ще засили софтуерните си възможности и ще инвестира повече в бизнеси, които разчитат по-малко на усъвършенствани техники на процеса, както и в компоненти за интелигентни превозни средства;
 • Увеличи стойността на 5G и дефинира 5.5G с индустриални партньори, за да стимулира развитието на мобилните комуникации;
 • Осигури безпроблемно, интелигентно и ориентирано към потребителя изживяване във всички потребителски сценарии;
 • Разработва иновации за намаляване на потреблението на енергия за един нисковъглероден свят;
 • Отговори на предизвикателствата за непрекъснатост на доставките.

Възстановяването на доверието и сътрудничеството в глобалната верига за доставки на полупроводници е от решаващо значение за връщането на индустрията в релси“, подчерта Ерик Ху.

Уилям Ху, Директор на борда на Huawei и президент на института за страгечиски изследвания, започна своята реч обсъждайки предизвикателствата, които ще повлияят на социалното благосъстояние през следващото десетилетие, включително застаряващото население и все по-голямото потребление на енергия. Той проследи възгледите на Huawei за интелигентен свят през 2030 г., обхващащи девет технологични предизвикателства и предложения за насоки за научни изследвания.

Те включват:  

 1. Дефиниране на 5.5G за поддържане на стотици милиарди различни видове връзки;
 2. Разработване на наномащабна оптика за експоненциално увеличаване на капацитета на влакната;
 3. Оптимизиране на мрежовите протоколи за свързване на всички неща; 
 4. Предоставяне на напреднала изчислителна мощност, достатъчно силна, за да поддържа интелигентния свят; 
 5. Извличане на знания от огромни количества данни, за да се постигнат пробиви в индустриалния AI (изкуствен интелект);
 6. Излизане отвъд архитектурата на фон Нойман за 100 пъти по-плътни системи за съхранение; 
 7. Комбиниране на изчисления и сензори за хипер-реалност, мултимодално изживяване; 
 8. Предоставяне на възможност на хората да управляват по-активно здравето си чрез непрекъснато самонаблюдение на личните жизнени показатели; 
 9. Изграждане на интелигентен Интернет на енергията за генериране, съхранение и потребление на по-екологична електроенергия.

Уилям Хю заяви: „През следващото десетилетие можем да очакваме да видим много големи подобрения в обществото. За да насърчим тези усилия, се надяваме да обединим сили с различни индустрии, академични среди, изследователски институти и разработчици на приложения, за да се обърнем към универсалните предизвикателства, пред които е изправено човечеството. Със споделена визия всички ние трябва да изиграем ролята си, докато изследваме как да направим връзките по-силни, изчислителната техника по-бърза и енергията по-екологична. Нека заедно тръгнем напред към интелигентния свят на 2030 г." 

На тазгодишното събитие на Huawei имаше повече от 400 гости на място, сред които индустриални и финансови анализатори, ключови лидери на мнение и медийни представители. Онлайн то бе гледано от анализатори и представители на медии от цял ​​свят.

Първата Глобална аналитична среща на върха Huawei се проведе през 2004 г. и оттогава се организира ежегодно. Тазгодишната среща на върха „Изграждане на напълно свързан, интелигентен свят“ се провежда от 12 до 14 април с редица успешни сесии, на които експерти от бранша от цял ​​свят могат да споделят своите уникални идеи и да обсъждат бъдещите тенденции.

Коментари: 0