Facebook представи нови устройства за видео и телевизия

Новите устройства Portal позволяват на потребителите да гледат телевизия зедно през видео чат

Facebook представи нови устройства за видео и телевизия

Снимка: Facebook

Facebook Inc представи нови модели на своите устройства за видео чат Portal днес, като направи първата си стъпка в хардуера за телевизионно предаване, но предлага ограничен избор на абонаментни услуги, съобщава Ройтерс.

Представянето става в момент, когато Facebook се опитва да се насочи към по-частни форми на комуникация, след години забавяне на растежа на потребителите, скандали с изтичане на данни и призиви за промяна в подхода на компанията към модерирането на съдържанието.

Компанията вече е един от най-големите световни играчи в частните съобщения, като нейните приложения WhatsApp, Messenger и Instagram се използват от 2,4 милиарда души всеки месец.

Компанията държи във фокуса на новата си линия Portal видео разговорите, като добавя възможност за обаждания в WhatsApp, заедно с подобрения в широкоъгълната камера, която държи потребителите на фокус, докато се движат в стаята.

Facebook също разширява продажбите на Portal в нови страни, включително Великобритания, Франция и Австралия, като понижава цените, за да се конкурира по-тясно с водещите в индустрията интелигентни говорители от Amazon и Google, които се продават за под 100 долара.

Стандартните модели на Portal, чиито доставки ще започнат на 15 октомври, ще се предлагат във версии за по 129 и 179 долара. Portal TV ще струва 149 долара и ще се продава от 5 ноември.

Новите продукти ще позволят на потребителите да гледат шоута заедно, докато си взаимодействат чрез видео разговори на същия екран.

Но Portal TV предлага само няколко музикални приложения и ограничен брой тв програми, което означава, че може да се изправи пред трудности в привличането на потребители, защото конкурентите като Apple TV, Netflix и Roku имат богато съдържание, коментира Ройтерс.

На демонстрация на устройствата в Сан Франциско стана ясно, че единственият начин за стрийминг на предавания е чрез приложението Watch. От компанията обаче казаха, че Portal TVе ще бъде с инсталирано приложение Prime Video на Amazon, когато започнат продажбите.

От Facebook също така отказаха да кажат дали са се обърнали към други доставчици на съдържание като HBO, Hulu или Disney.
Коментари: 0